Квалитетот на прво место: Сеопфатниот систем за автоматско тестирање на Bewatec поставува нов безбедносен репер за електричните кревети!

Како лидер во индустријата, Bewatec ја искористи врвната германска технологија за генијално да создаде систем за автоматско тестирање и анализа за електрични кревети. Оваа иновација не само што го одразува крајниот стремеж кон технологијата, туку претставува и свечена посветеност на безбедноста на пациентите.

Електричните кревети на Bewatec целосно се усогласени со стандардите „9706.252-2021 Safety Testing Laboratory“, осигурувајќи дека и електричната безбедност и механичките перформанси ги исполнуваат врвните домашни и меѓународни нивоа. Оваа посветеност им овозможува на пациентите да ги користат креветите со доверба и им овозможува на здравствените работници мир на умот.

Системот за автоматско тестирање и анализа за електрични кревети може ефикасно да спроведе сеопфатно тестирање, од тестови за замор до тестови за динамично влијание, снимање и анализа на податоци во реално време. Оваа моќна техничка поддршка овозможува континуирана оптимизација на производот и подобрување на квалитетот. За време на производството, секој кревет е подложен на 100% строго тестирање, вклучувајќи тестови за замор, тестови за минување со пречки, тестови за уништување и тестови за динамично влијание, за да се обезбеди стабилност и безбедност при различни услови на употреба.

  • Тестови за поминување со пречки: Обезбедува креветите да можат непречено да се движат во сложената болничка средина, дури и во тесни простори или кога ќе наидете на пречки, избегнувајќи заглавување или оштетување.
  • Тестови за динамичко влијание:Ја проценува реакцијата и стабилноста на креветите при динамични влијанија, заштитувајќи ја безбедноста на пациентот во итни случаи.
  • Тестови за замор:Симулира долгорочни сценарија за користење со висока фреквенција за да се осигури дека креветите остануваат стабилни и доверливи при континуирана употреба.
  • Деструктивни тестови:Симулира екстремни услови за користење за да се процени носивоста и структурната цврстина на креветите, обезбедувајќи стабилна поддршка за пациентите во неочекувани ситуации.

Оваа ригорозна серија на процеси на тестирање и прецизните техники на производство гарантираат дека секој произведен електричен кревет ги исполнува невидените стандарди за висок квалитет, одржувајќи ја стабилноста во текот на неговата употреба во болниците.

Квалитетот на медицинската опрема директно се однесува на безбедноста на пациентите и резултатите од третманот. Bewatec е посветена на крајната потрага по квалитетна и длабока грижа за безбедноста на пациентите, од развој на основна технологија до формулација на стандарди за тестирање и од оптимизација на процесот на производство до подобрување на искуствата на пациентите.

Во иднина, Bewatec ќе продолжи да го води развојот преку иновации и да стекне доверба преку квалитетот, обезбедувајќи им на пациентите и здравствените работници побезбедно, поудобно и сигурно медицинско искуство.

а


Време на објавување: 26-ти септември 2024 година